Monday, 26 January 2015

Sock stuffies....!!

Am descoperit de curand cate lucruri minunate pot fi create dintr-un ciorapel sau doi. Cu siguranta in orice casa se gaseste un ciorapel fara pereche sau chiar o pereche mai veche. Marimea, culoarea sau motivele cu care sunt impodobiti chiar nu conteaza, cu cat mai colorati cu atat mai vesele creatiile :).

Pentru inceput noi am ales doua modele de sezon, un om de zapada si un pinguin.

Omul de zapada este fericitul posesor al unui ciorapel alb, la care am adaugat boabe de soia pentru umplutura (la fel de bine poate fi utilizat orezul), doi ochisori mobili mici, un morcov decupat din fetru, o panglica din satin de culoare rosu drept fular si un nasturel ratacit pentru hainuta. Pentru caciulita am utilizat partea dinspre varf a ciorapelului, pe care am taiat-o inainte de inceperea acestei activitati. Si gata, omul de zapada prinde contur "in no time". Noi am avut si ajutor de la cei mici! Propunerea noastra este ca aceasta activitate sa fie realizata de catre copii incepand cu varsta de 5ani, iar cei mari sa fie prin preajma in cazul in care li se solicita ajutorul :)


Pinguinul a capatat un ciorapel vesel colorat, motiv penru care am ales pasla de culoare mov pentru burtica si fata :). Am mai utilizat doi ochi mobili, vata pentru umplutura si un triunghi de fetru rosu pentru cioc. Ah, si dintr-un fular vechi si roz, am taiat o panglica pentru infasurat in jurul gatului :) Si i-am facut si un prieten, mai mic de statura si tot colorat :). Inspiratia a venit de aici http://www.craftpassion.com/2014/03/sock-penguin-how-to-sew.html, creatiile craftpassion sunt minunate si pe teme variate de craft. Cu siguranta veti gasi ceva pe placul vostru printre paginile site-ului, noi mergem mai departe cu bufnita din ciorapel! 
Prin urmare, daca sunteti in pana de idei sau nu aveti timp sa cautati un cadou pentru o anumita ocazie, figurinele din ciorapei sunt ideale pentru astfel de momente. Pot fi animalute, dar si papusi, oameni de zapada si... va lasam pe voi sa descoperiti cate si mai cate :)) Noi deja ne gandim sa oferim o pisicuta unei iubitoare de feline si o pasare unei iubitoare de tot ce se numeste handmade :P... Imediat ce le finalizam, hopa sus cu ele, le si postam :D


No comments:

Post a Comment